top of page
  • Foto van schrijverTecnolam

Tips om je bedrijfswageninrichting beter te organiseren


Bespaar tijd en voorkom beschadigd gereedschap

Iedereen kent het wel. Je voert nog een laatste klusje uit, stopt het materiaal snel in de laadruimte en vertrekt naar de volgende klant. Geen probleem, tenzij je de volgende dag het gereedschap niet kan terugvinden. Materiaal op de juiste plek leggen en goed opruimen kan je tijd besparen en beschadigd gereedschap vermijden. Lijkt een ordelijke, overzichtelijke bedrijfswagen momenteel een verre droom? We geven je graag enkele tips om deze droom in actie om te zetten.


Sorteren

In de laadruimte van je bestelwagen heb je een beperkte ruimte. Je hebt niet dezelfde hoeveelheid plek als in je atelier. Daarom is het belangrijk om je werkgereedschap goed te sorteren en overbodig materiaal thuis te laten. Je krijgt na het sorteren een beter overzicht in de laadruimte. Verder kom je tijdens het sorteren waarschijnlijk zaken tegen die je nog nooit hebt gebruikt. Verwijder deze materialen uit de bedrijfswagen, zodat je meer opslagmogelijkheid krijgt voor effectief benodigd materiaal. Na het sorteren wordt het zoeken naar het juiste gereedschap al een stuk makkelijker.


Systematiseren

Bij het systematiseren dien je na te denken over de rangschikking van je gereedschap dat je dagelijks gebruikt. Welke machines, gereedschappen en materialen heb je vaak nodig? Deze dienen absoluut binnen handbereik te liggen. Vaak leggen we deze in de buurt van de deur van de wagen, zo hoef je niet telkens de wagen in te stappen. Gereedschapskoffers zijn een must-have bij deze stap. Ze vergemakkelijken het systematiseren van de laadruimte. Elk materiaal krijgt zo een eigen vaste plek en wordt veilig getransporteerd.

Schoonmaken

Probeer regelmatig je laadruimte op te ruimen en te poetsen. Hoe langer je hiermee wacht, hoe intensiever de poetsklus zal worden. Tijdens het opruimen kom je ook beschadigde of ontbrekende materialen sneller tegen. Andere voordelen van een mooi opgeruimde bedrijfswagen? De veiligheid op het werk vergroot en de netheid straalt een professioneel imago uit naar je klanten toe.


Standaardiseren

Na rekening te houden met vorige tips, krijg je al een mooi resultaat. Het is van belang om dit resultaat niet verloren te laten gaan. Volhouden is de boodschap! De structuur van de bedrijfswageninrichting moet duidelijk zijn voor alle gebruikers van de wagen. Gebruik etiketjes met verschillende kleuren (naar type inhoud of per medewerker bv rood = medewerker X, groen = medewerker Y). Zorg dat je propere bedrijfswagen de nieuwe standaard wordt.
22 weergaven0 opmerkingen

Kommentarer


bottom of page